Wind en regen

De beachvolleybal trainingen bij 4Friends gaan eigenlijk altijd door. Toch komt het een paar keer per jaar voor dat een training niet door kan gaan. Je leest hieronder hoe we daar mee omgaan.

Ruim (meer dan 2 uur) voor de beachvolleybal training

Mocht de weersverwachting dusdanig slecht zijn dat er een kans bestaat dat trainen niet mogelijk is, dan zullen we de situatie op de locatie twee uur voordat de training zou moeten starten bekijken. De trainers en bestuur overleggen over de situatie en zullen via de WhatsApp groep kenbaar maken of de training wel of niet doorgaat.

Redenen om een training op voorhand af te gelasten zijn: hele harde wind (windkracht 8 of meer), code rood of oranje van het KNMI.

Kans op onweer is geen reden om de training op voorhand niet door te laten gaan, onweer is vaak lokaal.

Vlak voor de beachvolleybal training

  • Als het onweert bij het begin van de training wordt een half uur gewacht. Onweert het dan nog steeds dan gaat de training niet door.
  • Bij dreigend onweer maakt de trainer vooraf afspraken over de mogelijkheden waar geschuild kan worden. Dit kan bijvoorbeeld in auto’s, bij de Kitesurfschool of bij een van de strandtenten.
  • Bij dreigend onweer tijdens een jeugdtraining zullen we ouders vragen om in de buurt te blijven.

Tijdens de beachvolleybal training

De training kan ter plekke worden afgelast, als:

  • Het onweer de trainingslocatie nadert. Wanneer er 10 tellen tussen de bliksem en de donder zit stoppen we de training. Iedereen, ook vrije en vaste veldhuur, moet dan de locatie verlaten en op de afgesproken plekken schuilen.
  • Het onweer langer dan een half uur duurt wordt de training niet hervat.
  • De trainer inschat dat beachvolleybal onmogelijk is door noodweer (denk bijvoorbeeld aan heftige neerslag in combinatie lage temperaturen en/of heftige windstoten). 

Tot slot

Dat de training doorgaat wil natuurlijk niet zeggen dat je dan ook verplicht bent om te komen. Als je je niet prettig voelt bij de verwachte weersomstandigheden kun je je afmelden bij je trainer.